Különleges ajándék csomagolás ötlet videó

Ezt a kis videót most találtam, és bár nem kifejezetten Leánybúcsús téma, de azért mégiscsak kapcsolódik, merthogy a Leánybúcsún és az Esküvőn is adunk az ifjú párnak ajándékokat.
Persze a legegyszerűbb betenni mindent egy kész ajándékdobozba vagy táskába, de ha van egy kis idő, és persze némi kézügyesség, akkor az alábbi technikákkal igazán egyedi csomagolásokat hozhatunk létre. 

 

A videóban kétféle technikát mutatnak be.

Már az első is eltér picit attól, ahogyan a legtöbben elsőre nekifognánk. Én például korábban mindig úgy láttam neki, hogy párhuzamosan fektettem a papírt az ajándékra. Ez a videóban bemutatott átlós megoldás viszont annyira egyszerű és gyors, hogy nem is tudom, hogy nem jutott eddig eszembe. Szerintem bárki számára könnyen kivitelezhető. Csak egy megfelelő méretű csomi papírra, és egy kis celluxra van szükség hozzá.

A videó második részében egy nagyon különleges módszert ismerhetünk meg. Ez időigényesebb, és kétféle színű vagy mintájú papírra lesz hozzá szükség. A papír és a cellux mellé szükségünk lesz ollóra, szalagokra és kézügyességre. 
Ha megnézitek a videót, látjátok, hogy a két papírt egymásra kell helyezni, majd kb 2 cm-es sávokban be kell hajtogatni. Ez után kisimítani. A sarkát háromszög alakban levágjuk, majd elkezdjük legyezőszerűen behajtogatni az egyik felét. Ekkor tesszük rá a becsomagolni kívánt ajándékot, ami a videóban egy könyv, de persze más dolgokat is be lehet így csomizni. A legyezős részt az ajándék tetejére igazítjuk, és innentől már a hagyományos módon hajtogatjuk rá a papírt.
Egy kis cellux, egy kis simi, majd az egészet organza szalagokból kötött gyönyörűséges masnival koronázzuk meg.

Én beleszerettem ebbe a technikába. Remélem Nektek is elnyeri a tetszéseteket :)