Káma Leánybúcsú party, játék, ajándék, ötletek, szervezés...

Leánybúcsú Debrecen

Saját készítésű konyhai ajándék: Villa falikép

A leánybúcsú hagyományok szerint, adnunk kell a Menyasszonynak valamit a KONYHÁBA, mert a Férfi szívéhez az első út a pocakján keresztül vezet.


Ma reggel hozzákezdtem rendet csinálni a spájzban, és az egyik dobozból 14 féle különböző villa került elő, amelyeket nem használok. Nem is tudom mindegyiknek az eredetét. Van amit konkrétan tudom, hogy honnan van, de a legtöbb rejtélyes körülmények között került hozzám. 

villa_kollazs.jpg

Először arra gondoltam, csinálok egy fotót, felteszem a facebookra, és megkeresem családomban, barátaimnál a régi készleteket, amelyekből hiányozhatnak. De aztán gondolkoztam, hogy mi egyéb lehetséges még?

És eszembe jutott egy Leánybúcsús ajándék ötlet.
Na nekem amúgy mi más is juthatna eszembe??? 
Inkább csinálok belőle egy konyhai dekorációt, egy VILLAKÉPET, ha már ilyen szép változatos kollekcióra leltem.

 Szükségem lesz

 • egy képkeretre, vagy egy fából/bambuszból készült tálcára,
 • drótdarabkára (akasztóhoz)
 • és egy ragasztó pisztolyra.


A villákat tetszőleges sorrendben, elrendezésben rögzítem a képre/tálcára. Hátuljára ragasztok egy akasztót. Ezt drótból vagy gémkapocsból készítem. 
És kész is az egyedi konyhai falikép!
A spájz nagytakarítás meg ugye félbeszakadt, mert valakinek megint kreatív rohama támadt....

Mutatom az elképzelésemet, amit most azonnal az itthon fellelhető dolgokból rögtönöztem. Még nem ragasztottam fel. Lehet, még változatok az elrendezésen, de nagyon felpörögtem, biztosan fogok ilyeneket készíteni! 

Ezúton is várom szeretettel a megunt, nem használt különböző evőeszközöket... ugyanitt villakép eladó!   ;)


A 14 db villából végül most csak 13-at használtam fel, egyrészt mert valahogy jobban kiadta a páratlan elrendezés, másrészt mert az egyik kedvenc számom a 13, illetve az is közrejátszott, hogy esetemben a 14. villa szára műanyag volt, és valahogy nem illett bele a képbe.
Na most, ha Neked nem szerencsés a 13, akkor csináld annyi darabból, amennyiből akarod. Nincs szabály!

villakep.jpg

Próbáljátok ki Ti is! Ha van kedvetek, küldjetek képeket az elkészült művekről az info@maciamalnasban.hu címre!
Természetesen csinálhatjátok villákkal, kanalakkal vegyesen is.

Találtam pár evőeszközökkel kapcsolatos hiedelmet, babonát, hagyományt:
Ha a villa leesik a földre, hamarosan egy asszony fog kopogtatni a lakás ajtaján.
Ha kanál esik le, az egy férfi érkezését jelzi.

A világ egyes részein a villa jeleníti meg a férfit és a kanál a nőt.

Késeket NEM ADUNK AJÁNDÉKBA, mert rossz ómen.

Tovább gondolhatjátok az ajándékot, készíthettek a villának férfi ruhát, a kanálnak nőit, és úgy ragasztjátok a keretbe. 

Nem csak Leánybúcsúra ideális ajándék.
Én simán adnám lakásavatóra, esküvőre, szülinapra, Anyák napjára is. 

Köszi, hogy benéztetek oldalamra! Gyertek máskor is! :)

 

Tematikus Legénybúcsú: Agymenők - Sheldon party

Közel 10 éve dolgozok a Káma Partiboltban.
Imádom! Minden nap más.
Vannak hasonlóságok, ismétlődések, de mégis minden nap érdekes, izgalmas!

Ma olyan Legénybúcsúhoz kerestünk ötleteket, ami kifejezetten rendhagyó, egyedi, különleges, és ez nagyon közel áll hozzám!
Szeretem az ilyen kihívásokat! Teljesen fel vagyok pörögve tőle! :)

Bejött egy srác (nevezzük Tesónak), hogy a kedvese már bevásárolt nálunk a Leánybúcsúra, és neki pedig a Legénybúcsúra kellenének ötletek, termékek. Most hétvégén lesz a bátyja legénybúcsúja. Kavarognak az ötletek a fejében, de igazából tanácstalan. Azt sem tudja hogy induljon el. Az "iszunk, hányunk, belefekszünk" típusú buli ki van zárva, mert a tesója nem olyan, ezt nagyon nem élvezné. Nem kell táncoslány, nem kellenek az átlagos feladatok.
Az van, hogy ő nem átlagos.  - meséli Tesó.
Sem az "adjunk el valamit", sem a "szólítsunk le idegeneket" típusú sablonok nem jók neki. Ezek inkább kellemetlen helyzetbe hoznák, mintsem vicces, emlékezetes élményekkel gazdagítanák.
Ő szégyenlősebb az átlagnál. De nem is ez a jó szó.
Ő igazából egy zseni, egy lángelme. Mások számára kicsit fura, de persze nagyon jó ember. Ráadásul ha elkezded megérteni, és nem itélkezel, akkor kiderül, hogy hihetetlenül vicces fickó!

Próbáltam elképzelni, ráhangolódni, "megismerni" a Vőlegényt. Kicsit faggatni kezdtem, minél több infót megtudni, hogy személyre szóló dolgokat találhassak ki. Mondtam Tesónak, hogy nekem kereskedőként soha nem az a célom, hogy minden vackot ráerőltessek a Vásárlóra. Inkább szeretném annyira megismerni a Menyasszonyt/Vőlegényt, hogy olyan bulikellékeket ajánlhassak, amivel valódi élményeket tudunk okozni Neki! 

Ahogy mesélt Róla, kezdett kirajzolódni a kép.
És egyszercsak pontosan láttam magam előtt.
A bátyád Sheldon Cooper??? - kérdeztem.

Igeeeeeeen! - válaszolta hatalmas mosollyal Tesó. 

 sheldon-cooper600.jpg

Na innentől csak az fogja érteni, aki látott pár részt az Agymenők című szitkomból,  vicces sorozatból. Aki nem látta, annak ajánlom szeretettel! :D

tbbt_1.jpg

Az Agymenők (The Big Bang Theory) eleinte nekem nem volt nagy kedvencem. Nem értettem, hogy miért barátkoznak ezzel az idegesítő fickóval. Nem az elejétől láttam, csak 1-1 részt véletlenül kaptam el a tv-ben.
Extra idegesítő volt, eleinte az aláröhögés műfajt sem értettem, de remek kritikákat olvastam róla, és ezért elkezdtem az elejéről, és nagyon megszerettem.
Sheldon egy csodabogár. De egy nagyon is szerethető, vicces csodabogár.
Ha megismered mitől ilyen, megérted Őt is, és a barátait is. Penny az egyik epizódban jut arra a felismerésre, hogy Sheldon a maga világában ugyanolyan menő, mint az ő közönséges világában a sztárok. 

A legtöbben ismernek valakit, aki hasonlít ezekre a tudós kockákra.
Már most szeretném leszögezni, hogy a KOCKA szót egyáltalán nem pejoratív értelemben írom! Sőt!
Nekem is van ilyen "AGYAS" ismerősöm, és biztosan Te is ismersz "Sheldonokat". Ha Neked is van ilyen ZSENI barátod/barátnőd, aki hamarosan megházasodik, biztosan Neked is jól jöhet egy "Agymenők party" ötlet! :D

Na megvan a karakter, most itt a lehetőség kerekíteni köré egy szuperjó Legénybúcsút. A Vőlegényt innentől SHELDON-nak nevezzük. Mondom, ma történt, az eset, szóval nincs még meg azonnal minden lépés.
De órák óta annyira ezen jár az agyam, hiába már vége a mai munkának, már bezárt a boltunk, és itthon ülök, és ahelyett, hogy pihennék vagy tévéznék, inkább laptopot ragadok, mert azonnal meg akartam ezt osztani Veletek. 

Egyelőre csak címszavakban és képekben vázolom fel az ötletet. De szerintem érteni fogjátok!

(Ez egy első nekifutás, egy vázlat! Ha olvasás közben jönnek ötleteitek, vagy voltatok már hasonló buliban, osszátok meg, később kiegészíthetjük ezt az irományt!)

Agymenők Sheldon legénybúcsú party Póló és kitűző ötletek:
sheldon_dr.jpgsheldon_team.jpgDresscode: Gondolom nem is kell mondanom, hogy Sheldonnak mindenképpen kell egy hosszú ujjú pólót felvennie a rövid ujjú póló alá! sheldon_dresscode.jpg

A többiek is választhatnak egy karaktert. Ha koedukált a buli, akkor a csajok is éljék bele magukat a szerepekbe! Ha csajok nincsenek a bulin, akkor keressetek az utcán, szórakozó helyen Pennyket, Bernadetteket, Amyket! És csináljatok csoportképet!gang.jpg

Minden legyen nagyon pontosan megtervezve! Az útvonalak, a feladatok legyenek percre pontos időpontokkal, földrajzi koordinátákkal leírva! Határozzátok meg pontosan ki mikor mehet wc-re, és pontosan hány fok lehet a lakásban. Jelöljétek ki Sheldon helyét a kanapén, tegyetek oda csíkos párnát. Legyenek megoldandó rejtélyek. Világmegváltó megoldásokkal. 

A terv azon részleteit, amelyek nem tartalmaznak meglepetéseket, küldjétek szét kör emailben a bulit megelőzően.terv.jpg

Feladat: megadott adatok alapján Sheldon találja ki, mi a következő helyszín, és tervezze meg az útvonalat.

sheldon_utvonal.gif

Tudjuk, hogy Sheldon magától sosem inna alkoholt, csak Virgin Cuba Librét (Ami diétás kóla rum nélkül... )

virgin_cuba_libre.jpgDe természetesen a Legénybúcsún Penny módszerével mi is csempészünk majd egy kis alkoholt a poharába!
De persze csak óvatosan. Nem az a cél, hogy rosszul legyen, hanem hogy elengedje magát :) 
Feladat: rajzolja fel az etil-alkohol képletét!sheldon-cooper3.jpg

Feladat: Sheldon énekelje el a Szép cica című dalt! :Dszepcica.png

Zseni feladat: Játszatok kő-papír-olló-gyík-Spock játékot!

rockpaperscissorslizardspock_by_iamthemiggy.jpg

Tudjuk, hogy Sheldon tisztaság és rendmániás.
Feladat: hajtogasson össze ruhadarabokat, válogassa szét a ruhákat, párosítson félpár zoknikat. Csempésszetek a férfi cuccok közé egy-egy Penny-féle szexi fehérneműt ;)sheldon-cooper.jpg

Sheldonnak feladja a leckét a szarkazmus felismerése. Lássuk, hogy megy neki :)
A feleség ismereti kérdéseket úgy tegyük fel, hogy legyenek A-B-C válasz lehetőségek. i-smell-sarcasm.jpg

Sheldon imádja a zászlókat. Feladat: Teszteljük, mennyire ismeri őket!moka_es_zaszlok.jpg

Bazinga! Sheldon ezt a szót használja, ha ő próbál megviccelni valakit! Feladat: próbáljon vicces dolgokat csinálni, sztorikat mesélni. bazinga.jpg

Ha mentek szórakozó helyre, vagy a buli helyszinén bárki wc-re megy, kötelező a tripla kopogás! :Dpenny.jpgpenny_penny_penny.gif

Na most hirtelen ennyi jutott eszembe...
Remélem adtam ötleteket, és lesz aki szervez valami hasonlót!
Ha van kedved, kérlek írj az info@maciamalnasban.hu emailcímre!
Milyen volt a Legénybúcsú vagy Leánybúcsú buli amiben voltál és/vagy amit szerveztél! Fotókat is küldhetsz!
Mindenkinek jó szervezkedést, jó bulizást Kívánok! :D

Keress minket személyesen Debrecenben, a Káma Partiboltban, vagy rendelj webáruházunkból házhoz szállítással! www.maciamalnasban.hu

Bazingaaaaaaa!

 

Új Termék: Kimaradási Engedély Leánybúcsúra és Legénybúcsúra

Kimaradási engedély kifejezetten Leánybúcsúra és Legénybúcsúra.
Kemény, bőr mintájú kartonból készült, kék/piros érettségi bizonyítvány kinézetű igazolvány, melyet kitöltve adunk házasulandó barátunknak/barátnőnknek, aki az igazolvány segítségével igazán kirúghat a hámból, felhőtlenül szórakozhat a VŐLEGÉNY/MENYASSZONY írásos engedélyével.

Azonnal megvásárolhatod személyesen üzletünkben vagy webáruházunkban

Legénybúcsús ITT RENDELHETŐ!

Leánybúcsús ITT RENDELHETŐ!

107403.jpg

107404.jpg

Káma Erotika Barlang és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince

Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10:00-20:00

(Amennyiben bolti személyes átvétellel kéred a csomagod, írd a megjegyzésbe, mikor jössz érte! Köszi!)

 

Fatábla: házassági szabályzat

Évek óta forgalmazunk boltunkban és webáruházunkban vicces és "okoskodó" fatáblákat, amelyből milliót eladunk Leánybúcsúra, Legénybúcsúra, Esküvői ajándéknak.

Most mutatok egy nagy kedvencet, a HÁZASSÁGI SZABÁLYZAT fatáblát

A LINK-re kattintva azonnal megrendelheted akár házhozszállítással, akár személyes átvétellel!

Nem mondom, hogy minden ponttal maradéktalanul egyetértek (annak ellenére, hogy e sorokat is egy NŐ írja).
Szerintem alapszabály, hogy szexmegvonással egyetlen Férfit sem szabad büntetni!!!
Amelyik kapcsolatban a Nő rendszeresen kijátsza a "fejfájás" kártyát, annak a kapcsolatnak előbb utóbb úgyis reszeltek!
De ez az én véleményem, egy érdekes nézőpont, kezeljük is úgy. 

Egy kiindulási alapnak mindenképpen jó ez a felsorolás, és akár így, akár kicsit átszabva/átszerkesztve simán kinyomtathatjátok. Vagy az is lehet, hogy megveszitek nálunk készen, és ha bizonyos pontokkal Ti sem értetek egyet, kapjatok elő egy vonalzót és tűhegyű filcet, és simán húzzátok ki a nem megfelelő szavakat, mondatokat!

Mutatom mi áll a táblán:

Házassági szabályzat
1. A FELESÉGNEK mindig igaza van
2. A házastársak egyenjogúak, de kétes esetekben a hölgytag egyenjogúbb.
3. A FÉRJ viseli a nadrágot, de a FELESÉG határozza meg, milyen legyen az.
4. A vitákat nyíltan és őszintén kell lefolytatni, de a FELESÉG véleménye a döntő.
5. A házimunka a munkamegosztás elve alapján végzendő: a FELESÉG háztartási tervet készít, mely alapján a FÉRJ dolgozik.
6. Vitás esetekben a FELESÉGNEK két szavazata van.
7. A HÁZASTÁRSI KÖTELESSÉGEK a következőképpen lettek szabályozva: a FELESÉGNEK joga van minden hónapban 15-szöri fejfájáshoz, 7-szeri ideggyengeséghez, 5 "nehéz" naphoz, 3-szori túlzott fáradtsághoz, valamint 1-szeri "nem"-hez, a FÉRJ azonban mindig helyet kell álljon.
8. Amennyiben az egyértelmű és világos szabályozásokkal szemben véleménykülönbségek merülnének fel, úgy a FELSÉG mindenkor és korlátlanul hivatkozhat az 1. számú szabályra.

101387_hazassagi_szabalyzat_fatabla.jpg

kama_bejarat_2019.jpg

Leánybúcsún & Esküvőn elmaradhatatlan: Varródobozka

Cuki menyasszonyos Varródobozka "végszükség esetén"... 
Minden háziasszony elengedhetetlen kelléke ez a cuki kis zárható dobozos S.O.S. mini varrókészlet.


Adhatjátok ajándékba a Menyasszonynak a Leánybúcsún, és az Esküvőn is nagy hasznát veheti/vehetitek majd, ha leesik egy gomb, megpattan egy varrás, igazítani kell a fátylon, vagy ha leszakad, kiszakad, lecsúszik... valami.

Van benne cérna, olló, varrótű, biztosítótű, gombok, tűbefűző, gyűszű, mérőszalag...

Természetesen sajátkezüleg is összeállíthatjátok, de nálunk már készen van, praktikus kis visszazárható tároló dobozkában, kompakt méretben, mindennel felszerelve... Szóval akár most azonnal be is pattinthatod a kosaradba! Bökj ide, ha szeretnél a megrendeléshez jutni!

001_leanybucsu_varrodobozka_kama.jpg

Új Leánybúcsú termék: VALAMI A SZÉPSÉGHEZ sminkecsetszett

Leánybúcsú Sminkecset szett 5db-os Cuki menyasszonyos

 

"Valami a szépséghez"

A leánybúcsú szabályok értelmében adnotok kell valami ajándékot a szépségápoláshoz (vagy a fürdőszobába), mert fontos emlékeztetni az Arát arra, hogy a Férfi vizuális lény, és nap mint nap figyelnünk kell arra, hogy kellemes látványt nyújtsunk neki.. 

Vehetitek a Menyasszonynak ajándékba, és persze a Menyasszony is vehet ilyen szettet meglepi ajándéknak a Koszorúslányoknak :)
001_leanybucsu_sminkcucc_kama.jpg

 ITT TUDOD MEGRENDELNI!

A csomag tartalma: 

1 db púderecset

2 db kis méretű ecset

1 db szivacsos aplikátor

1 db kétoldalú szemöldök/szempilla ecset/fésű

A csomagoláson Cuki menyasszony matrica és Leánybúcsú felirat található

Az ecsetek szárai pink leopárd mintásak

Az ecsetek mérete: kb 12 cm

Itt a tavasz, indul a Leánybúcsú/Legénybúcsú szezon! Juhúúúúú ♥

Kedves Leánybúcsút (vagy Legénybúcsút) szervező olvasóim!

Itt az újabb Tavaszi/Nyári szezon! Rengeteg újdonságunk érkezik idén is. Sok minden még úton van, és az elkövetkező  hetekben futnak be az üzletbe, de sok minden már itt van a kezeink között, és nagy élménnyel pakolgatjuk ki őket a polcokra, és pattintjuk fel a webshopba. 

Itt újra elmondom (mert biztosan van, aki még csak most ismerkedni velünk), hogy a DEBRECEN, CSAPÓ UTCA 51 SZÁM ALATTI Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet, és a www.maciamalnasban.hu webáruház egy és ugyanaz.

Ha Debreceni vagy, vagy erre jársz, akkor pattanj be hozzánk személyesen. Ha távolabb vagy, vagy pl. extra elfoglalt vagy, vagy kisbabád van és kényelmesebb Neked a házhoz szállítás, akkor simán megrendelést is adhatsz le. Csomagod akár már másnap átveheted.

Lehetőség van SZEMÉLYES ÁTVÉTELRE is. Körülnézel a webshopban, bepakolsz a kosárba, és leadod a rendelést. A személyes átvételnél kérünk mindenképpen írd a megjegyzésbe, MIKOR SZERETNÉD ÁTVENNI a csomagot, hogy addigra legyen időnk összeállítani! Köszi :)

 

Kefélő súroló kacsa

Nagyon mókás kacsa formájú keféink érkeztek! Azonnal eszembe is jutott rengeteg ötlet, amivel még viccesebbé tehető a már amúgy is vicces kinézetű ajándék!

Viccesen tudsz "Jó kefélést" kívánni ifjú párnak, csak akassz a kacsa nyakába egy "
Jó kefélést kívánunk! " feliratú táblácskát vagy szalagot...

Akkor is ideális ajándék, ha be akarod csalogatni a macit a málnásba!
Nincs ötleted arra, hogy mondd meg Neki, hogy szívesen összegyűrnéd vele a lepedőt, írd egy masnira, hogy "
Kefélünk? ", és kösd a kacsa nyakába... ;)

KÁMA LEÁNYBÚCSÚ ÉS PARTIKELLÉK SZAKÜZLET

Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház pince

Nyitva: hétfőtől szombatig 10:00 - 20:00

www.maciamalnasban.hu

kama_bejarat_2019.jpg

DIY SK leánybúcsú flakon/üveg/pohár - lufi köntösben pillanatok alatt

Már csak percek vannak a Leánybúcsúig, és elfelejtettél poharakat, üvegeket venni? No para! Mutatom, hogy tudsz egyetlen lufi felhasználásával pillanatok alatt ünnepi rucit varázsolni bármilyen (max fél literes) flakonnak, üvegnek, pohárnak. Készítettem képeket!

Amúgy nem csak leánybúcsúra, bármilyen bulira készíthetsz ilyet a megfelelő mintás vagy éppen minta nélküli szines lufik felhasználásával...

Csináld! ☺

Ugye milyen egyszerű de nagyszerű? 

 

Leánybúcsú játék-feladat: HOTDOG GAME virsli dugó feladat

Nagyon vicces játékot találtam :)

Az elnevezés kicsit pikáns, de maga a játék inkább mókás, mint erotikus!
Na jó... mivel virslikkel kell lyukra célozni...
Nagyon fogtok nevetni :D

A feladat a következő:

 • Minden lány derekára kötünk madzaggal egy virslit.
 • A madzag olyan hosszú legyen, hogy a virsli kicsivel a térd alá érjen.
 • Poharakat, befőttes üvegeket, vagy bármilyen keskeny szájú edényeket pakoljatok a földre.
 • Az nyer, aki leghamarabb beledugja a virslijét a lyukba anélkül, hogy kézzel segített volna.
 • A legbiztosabb, ha hátra kötitek vagy bilincselitek a kezeket!

 

hot_dog_virsli_dugo_jatek_leanybucsu_003.jpg

A mellékelt képen (amit nem én készítettem, hanem a neten találtam) úgy tünik, hogy a lányok papír poharak aljára vágtak pont akkora lyukat, amibe a virsli befér. Persze éppen olyan szorosan, hogy fel tudják emelni velük a poharat...
Szóval kicsit tovább is gondoltam a játékot!
Több poharat helyezünk a padlóra, és a virslivel kell összeszedni őket.
Az nyer, aki a legtöbbet szedi össze a leggyorsabban.
A poharak belsejébe lehet filctollal újabb feladatokat vagy ajándékok neveit írni, és összekeverve lepakolni őket.... Alkossatok Ti is szabályokat :) 

Ha van vicces ötletetek, írjátok meg nekünk!

hot_dog_virsli_dugo_jatek_leanybucsu_002.jpghot_dog_virsli_dugo_jatek_leanybucsu_002_2.jpg

KÁMA LEÁNYBÚCSÚ ÉS PARTIKELLÉK SZAKÜZLET

Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház pince

Nyitva: hétfőtől szombatig 10:00 - 20:00

www.maciamalnasban.hu

Leánybúcsú és Legénybúcsú feladat, játék

Menyasszony/Vőlegény Jenga

A JENGA nevű fahasábos játékot szerintem mindenki ismeri... Felépíted a tornyot, kihúzol egy téglát, lehetőleg úgy hogy ne dőljön össze az egész. Ha mégis ledől, iszol... 

Na most ezt a Jengát fogjuk továbbfejleszteni leánybúcsú vagy legénybúcsú változatban. 

Szükség lesz egy doboz Jengára, vagy igazából bármilyen egyforma méretűre vágott és csiszolt fatéglák megfelelnek, szóval ha van asztalos a családban, állítsd rá a feladatra!

Kellenek filctollak, illetve feldobhatod a fakockákat leánybúcsúra különböző színű csillogó kövekkel, legénybúcsúra mondjuk anyacsavarral, csavar alátéttel, csapágygolyókkal... ezek azért hasznosak, mert lesznek olyan feladatok, amelyek csak akkor értelmesek, ha kifejezetten a Menyasszony vagy a Vőlegény húzza ki őket
Vagy épp ellenkezőleg, olyan is lehet, ami akkor vicces, ha a barátnők, barátok kapják meg őket... 

Írjátok tele a Jengákat vicces feladatokkal, ragasszátok a végére a megfelelő színű vagy formájú jelölőt, és indulhat is a játék!

leanybucsu_legenybucsu_jenga_feladat_jatek_maciamalnasban.jpgcsavar.jpg

Italozós JENGA kapható üzletünkben és webáruházunkban! Ezt is remekül továbbfejlesztheted :)jenga_maciamalnasban_legenybucsu_leanybucsu_5999558571870.jpg

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház pince

Nyitva: hétfőtől szombatig 10:00 - 20:00

www.maciamalnasban.hu

Party ételek felespohárban, pálcikán, mini nyárson

Fontos kérdés, hogy milyen ételeket fogunk fogyasztani a bulin. Beülhettek egy étterembe, főzhettek bográcsban vagy grillezhettek egy kertipartin, vagy rendelhettek pizzát, ha otthon indul a buli... 

Ha otthon lesz a lakoma, akkor nem csak azt kell kitalálni, hogy mit együnk, hanem az is fogós kérdés, hogy miből, mivel együnk...

Nekem nagy kedvencem a mini felespohárban tálalás. Nem csak szuper jól néz ki, de ha eldobható műanyag felespoharakat használunk, akkor rengeteg utómunkától mentjük meg magunkat. 

Másik egyszerű de nagyszerű módszer a mini falatkák koktélpálcikán vagy mini koktél nyársakon... 

Konkrét recepteket nem írok, mert a lényeg itt most inkább a tálalás, felszolgálás témán van... 

Úúúúúristeeeen.. de éhes letteeeem!!! ���

Ételek felespohárban

Desszertek felespohárban

Pálcikás és nyársas ötletek

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház pince

Nyitva: hétfőtől szombatig 10:00 - 20:00

www.maciamalnasban.hu

Valami a konyhába 5. rész: Recept+hozzávalók és fűszerkosár

Már korábban is írtam, hogy miért KELL adnunk valamit a KONYHÁBA, de szerintem még mindig van, aki nem tudja, ezért ismételjük át a dolgot... Szóval a leánybúcsún van 4 "kötelező" ajándék... Adnunk kell: 
 1. valamit a konyhába, 
 2. valamit a fürdőszobába vagy szépségápoláshoz
 3. valamit a hálószobába
 4. és valami kéket.
Hogy miért kellenek ezek? 
 1. a konyhába, mert a pasi szívéhez a konyhán keresztül vezet az egyik út... vagy meg kell tanulnod mesterien sütni+főzni, vagy nagyon jó szervezőnek kell lenned... (kaja rendelés, feladat megfelelő lepattintása)
 2. a szépségápoláshoz, mert a pasi vizuális lény...
 3. a hálószobába, ez ugye a pasi szívéhez a másik út...
 4. és valami kéket, mert a kék a hűséget szimbolizálja.. 
Adhatunk fejenként 1 db konyhai ajándékot, de összeállíthatunk egy kreatív ajándékcsomagot is. 
Mai konyhai ötletgyűjteményemhez rengeteg képet mutatok Nektek. Nem sokat fűznék hozzájuk, mert szerintem magukért beszélnek. A legtöbb hozzávalót beszerezhetitek nálunk, de olyanok is lesznek, amit egy kis kézügyességgel magatok is elkészíthettek. 
Annyira belejöttem az ötletelésbe, hogy több oldalra való írnivalót és néznivalót szedtem össze, szóval több részre bontom a posztot...

EZ AZ 5. RÉSZ, nézd meg az előző részeket is :)

 

Valami a konyhába: Recept & Hozzávalók és fűszerkosár

Az alábbi csomag ötleteket azoknak a kezdő háziasszonykáknak hoztam, akik külső segítség nélkül egy zacskós levest sem tudnak elkészíteni... Senkit nem akarok megbántani. Én konkrétan ismerek olyan csajszit, akinek egy fagyasztott pizza elkészítése is feladja a harcot.. De bízzunk benne, hogy egy ilyen ajándékcsomagtól majd Ő is belejön a konyhai dolgokba ;)
Na lássunk is hozzá!
Keress egy egyszerű, de fincsi receptet, vásárolj be hozzá nem csak minden hozzávaló alapanyagot, de minden olyan konyhai eszközt is, ami szükséges lesz az elkészítéséhez. A receptet fogalmazd át úgy, hogy lépésről lépésre bárki megértse. Ha ételkészítési szakszavak vannak benne, (pl rántás, habarás, panírozás, párolás, tojás szétválasztása..) azokat magyarázd el úgy, hogy bárki megértse. 

Ha minden hozzávaló és eszköz megvan, állíts össze egy ízléses csomagot. Az alábbi képek biztosan beindítják a fantáziádat :)

KÁMA LEÁNYBÚCSÚ ÉS PARTIKELLÉK SZAKÜZLET

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince
Nyitva: H-SZO 10:00-20:00

www.maciamalnasban.hu

Valami a konyhába 4. rész: Konyhai ajándék kosarak és csokrok

Már korábban is írtam, hogy miért KELL adnunk valamit a KONYHÁBA, de szerintem még mindig van, aki nem tudja, ezért ismételjük át a dolgot... Szóval a leánybúcsún van 4 "kötelező" ajándék... Adnunk kell: 
 1. valamit a konyhába, 
 2. valamit a fürdőszobába vagy szépségápoláshoz
 3. valamit a hálószobába
 4. és valami kéket.
Hogy miért kellenek ezek? 
 1. a konyhába, mert a pasi szívéhez a konyhán keresztül vezet az egyik út... vagy meg kell tanulnod mesterien sütni+főzni, vagy nagyon jó szervezőnek kell lenned... (kaja rendelés, feladat megfelelő lepattintása)
 2. a szépségápoláshoz, mert a pasi vizuális lény...
 3. a hálószobába, ez ugye a pasi szívéhez a másik út...
 4. és valami kéket, mert a kék a hűséget szimbolizálja.. 
Adhatunk fejenként 1 db konyhai ajándékot, de összeállíthatunk egy kreatív ajándékcsomagot is. 
Mai konyhai ötletgyűjteményemhez rengeteg képet mutatok Nektek. Nem sokat fűznék hozzájuk, mert szerintem magukért beszélnek. A legtöbb hozzávalót beszerezhetitek nálunk, de olyanok is lesznek, amit egy kis kézügyességgel magatok is elkészíthettek. 
Annyira belejöttem az ötletelésbe, hogy több oldalra való írnivalót és néznivalót szedtem össze, szóval több részre bontom a posztot...

Ez a 4. rész! Lapozz vissza az előzményekért, és jön még egy 5. rész is!!

 

Valami a konyhába: konyhai eszközök ajándék kosár és csokor

 

Valami a konyhába: tisztítószerek ajándék kosár

 

KÁMA LEÁNYBÚCSÚ ÉS PARTIKELLÉK SZAKÜZLET

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince
Nyitva: H-SZO 10:00-20:00

www.maciamalnasban.hu

Valami a konyhába 3. rész: Vasalódeszka baba és Kötény ajándék csomag

Már korábban is írtam, hogy miért KELL adnunk valamit a KONYHÁBA, de szerintem még mindig van, aki nem tudja, ezért ismételjük át a dolgot... Szóval a leánybúcsún van 4 "kötelező" ajándék... Adnunk kell: 
 1. valamit a konyhába, 
 2. valamit a fürdőszobába vagy szépségápoláshoz
 3. valamit a hálószobába
 4. és valami kéket.
Hogy miért kellenek ezek? 
 1. a konyhába, mert a pasi szívéhez a konyhán keresztül vezet az egyik út... vagy meg kell tanulnod mesterien sütni+főzni, vagy nagyon jó szervezőnek kell lenned... (kaja rendelés, feladat megfelelő lepattintása)
 2. a szépségápoláshoz, mert a pasi vizuális lény...
 3. a hálószobába, ez ugye a pasi szívéhez a másik út...
 4. és valami kéket, mert a kék a hűséget szimbolizálja.. 
Adhatunk fejenként 1 db konyhai ajándékot, de összeállíthatunk egy kreatív ajándékcsomagot is. 
Mai konyhai ötletgyűjteményemhez rengeteg képet mutatok Nektek. Nem sokat fűznék hozzájuk, mert szerintem magukért beszélnek. A legtöbb hozzávalót beszerezhetitek nálunk, de olyanok is lesznek, amit egy kis kézügyességgel magatok is elkészíthettek. 
Annyira belejöttem az ötletelésbe, hogy több oldalra való írnivalót és néznivalót szedtem össze, szóval több részre bontom a posztot...

EZ A 3. RÉSZ, JÖN A FOLYTATÁS!!!

 

Valami a konyhába: Vasalódeszka baba

Valami a konyhába: Kötény ajándék csomag

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince
Nyitva: H-SZO 10:00-20:00

www.maciamalnasban.hu

Valami a konyhába 2. rész: Kesztyű csomag

Már korábban is írtam, hogy miért KELL adnunk valamit a KONYHÁBA, de szerintem még mindig van, aki nem tudja, ezért ismételjük át a dolgot... Szóval a leánybúcsún van 4 "kötelező" ajándék... Adnunk kell: 
 1. valamit a konyhába, 
 2. valamit a fürdőszobába vagy szépségápoláshoz
 3. valamit a hálószobába
 4. és valami kéket.
Hogy miért kellenek ezek? 
 1. a konyhába, mert a pasi szívéhez a konyhán keresztül vezet az egyik út... vagy meg kell tanulnod mesterien sütni+főzni, vagy nagyon jó szervezőnek kell lenned... (kaja rendelés, feladat megfelelő lepattintása)
 2. a szépségápoláshoz, mert a pasi vizuális lény...
 3. a hálószobába, ez ugye a pasi szívéhez a másik út...
 4. és valami kéket, mert a kék a hűséget szimbolizálja.. 
Adhatunk fejenként 1 db konyhai ajándékot, de összeállíthatunk egy kreatív ajándékcsomagot is. 
Mai konyhai ötletgyűjteményemhez rengeteg képet mutatok Nektek. Nem sokat fűznék hozzájuk, mert szerintem magukért beszélnek. A legtöbb hozzávalót beszerezhetitek nálunk, de olyanok is lesznek, amit egy kis kézügyességgel magatok is elkészíthettek. 
Annyira belejöttem az ötletelésbe, hogy több oldalra való írnivalót és néznivalót szedtem össze, szóval több részre bontom a posztot...

EZ A 2. RÉSZ, JÖN A FOLYTATÁS!!!

 

Valami a konyhába: Kesztyű csomag

Azért szeretem, mert akkor is meg tudod csinálni, ha semmilyen kézügyességgel nem rendelkezel. Ha csak telepakolsz egy edényfogó kesztyűt mindenféle konyhai dologgal, és kötsz rá egy cuki selyem masnit, kész is a remek ajándék.

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince
Nyitva: H-SZO 10:00-20:00

www.maciamalnasban.hu

Valami a konyhába 1. rész: TÖRCSI TORTA - towel cake

Már korábban is írtam, hogy miért KELL adnunk valamit a KONYHÁBA, de szerintem még mindig van, aki nem tudja, ezért ismételjük át a dolgot... 

Szóval a leánybúcsún van 4 "kötelező" ajándék...

Adnunk kell:

 1. valamit a konyhába, 
 2. valamit a fürdőszobába vagy szépségápoláshoz
 3. valamit a hálószobába
 4. és valami kéket.

Hogy miért kellenek ezek?

 1. a konyhába, mert a pasi szívéhez a konyhán keresztül vezet az egyik út... vagy meg kell tanulnod mesterien sütni+főzni, vagy nagyon jó szervezőnek kell lenned... (kaja rendelés, feladat megfelelő lepattintása)
 2. a szépségápoláshoz, mert a pasi vizuális lény...
 3. a hálószobába, ez ugye a pasi szívéhez a másik út... 
 4. és valami kéket, mert a kék a hűséget szimbolizálja.. 

Adhatunk fejenként 1 db konyhai ajándékot, de összeállíthatunk egy kreatív ajándékcsomagot is.

Mai konyhai ötletgyűjteményemhez rengeteg képet mutatok Nektek. Nem sokat fűznék hozzájuk, mert szerintem magukért beszélnek. A legtöbb hozzávalót beszerezhetitek nálunk, de olyanok is lesznek, amit egy kis kézügyességgel magatok is elkészíthettek.

Annyira belejöttem az ötletelésbe, hogy több oldalra való írnivalót és néznivalót szedtem össze, szóval több részre bontom a posztot...

Ez az 1. rész, de ne aggódj, jön a folytatás!!!

Leánybúcsú ajándék "valami a konyhába": TÖRCSI TORTA (towel cake)

Hogyan készül? 

Teljesen a fantáziádra van bízva a dolog. Nem kell követned semmilyen szabályt. Gondolj a Menyasszonyra, vagy arra akinek a csomagot készíted (mert nem csak leánybúcsúra és esküvőre ideális ez a torta).
Képzeld magad elé azt akinek készíted, és tudni fogod, minek örülne, miket szeret, mire lehet szüksége, és azonnal meglesz, hogyan kezdj hozzá, miket tegyél bele...

Mutatok pár lépést, szerintem nagyon ügyes leszel :)

 

Ha segítségre van szükséged, pattanj be hozzánk az üzletbe!

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet

Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince
Nyitva: H-SZO 10:00-20:00

www.maciamalnasban.hu

 

HáziSárkányos szívószál ötlet nem csak Trónok harca rajongóknak

Rengeteg kész szívószál közül választhattok, de akkor sincs gond, ha valami egyedit szeretnétek.
Itt egy remek DIY ötlet, ha a leánybúcsún célozni akartok arra, hogy a Menyasszony ne házisárkányosodjon el... 

sarkany_szivoszal.jpg

A hozzávaló hosszú tekervényes szívószálat beszerezheted üzletünkben!

Káma Leánybúcsú és partikellék bolt
Debrecen, csapó u. 51.
Nyitva: Hétfőtől szombatig 10-20 óráig
www.maciamalnasban.hu

Didi Pong

aka bra pong

Olyan játékot mutatunk, amit nemcsak legénybúcsún és leánybúcsún tudtok játszani, hanem tejfakasztó bulin is nagyon aktuális!
Ez pedig nem más mint a BRA PONG - magyarul melltartó pong vagy viccesebb nevén Didi Pong!

didi_pong_bra_pong_board4.jpg

A játék menete és a játékszabály:

 1. a melltartókat erősítsétek a táblára, vagy a falra
 2. minden melltartóhoz írjatok egy pontszámot
 3. a feladat, beletalálni a cicifixekbe úgy, hogy a labda benne is maradjon
 4. a kipattanó labda nem szerez pontot
 5. minden forduló 5 körös
 6. minden játékos körönként 3x dobhat, a 3 dobás összege adja a kör eredményét
 7. az a játékos aki az adott körben a legkevesebb pontot éri el, iszik
 8. aki a legtöbb pontot érte el a kör végén, ajándékot kap
 9. döntetlen esetén addig dobnak az azonos pontot elérő játékosok, amíg az egyik jobbnak nem bizonyul
 10. körönként nehezíthetjük a játékot az alábbiakkal:
  - összebilincselt kézzel dobás
  - bekötött szemmel dobás
  - pingponglabda fakanállal való ütése a melltartók felé
  - pingpong labda helyett cici labdával dobás
  - ülve dobás
  - fekve dobás
  - háttal dobás
 11. extra ötlet: az egyik melltartóhoz nem pontot írunk, hanem azt, hogy a dobón kivűl mindenki iszik

didi_pong_bra_pong_board2.jpg

Hozzávalók:

 1. különböző színű, fazonú, méretű melltartók, melltartós fehérneműk
 2. pingpong és cici labdák 
 3. nagyméretű fakanál
 4. tábla
 5. pia
 6. ajándékok
 7. szemkötő és bilincs
 8. jegyzetfüzet és írószerszám a pontok írásához
 9. kifüggesztett játékszabály

didi_pong_bra_pong_board3.jpg

Természetesen a szabályokon és a hozzávalókon is kedvetekre változtathattok, ez csak egy iránymutató, hogyan kezdjetek hozzá...

Jó bulizást! :)

A hozzávalók nagy részét Megrendelheted itt, vagy személyesen is megvásárolhatod üzletünkben.
Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet, Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince.
Nyitva: 10-20 óráig

 

Szőrmók emlékkönyv Leánybúcsúra

Igaz, hogy (legnagyobb bánatomra) vége a nyárnak, és ezzel együtt a leánybúcsú és legénybúcsú szezon is igencsak megcsappan a nyári pörgéshez képest. Ilyenkor jön el a ideje összefoglalni az egész nyár tapasztalatait, és készülni a következő szezonra, a következő bulikra. 

Találtam egy olyan szuper cuki füzet/könyv díszítő technikát, amit hamarosan el is fogok készíteni Leánybúcsú verzióban.

A hozzávalók a legtöbb háztartásban biztosan megtalálhatóak, de ha valamid nincs otthon, pillanatok alatt, és nagyon kis költségkeretből beszerezhetsz mindent.

Amire szükséged lesz:

 • füzet, spirálos vagy ragasztott könyv, emlékkönyv, notesz
 • pamut fonal, vagy tetszés szerint választott szalag, madzag
 • karton sablon
 • ragasztópisztoly vagy általános ragasztó
 • olló
 • díszítéshez felragasztható szemek, gyöngyök, flitterek, textilből kivágott dekorelemek

Itt az ötletadó videó, nézzétek, próbáljátok, fotózzátok, videózzátok, küldjétek a saját ötleteket, megoldásokat.

Az a jó hír, hogy ezzel a nagyon egyszerű szőrmók technikával szinte bármilyen Leánybúcsú kelléket, ajándékot, dekorációt el tudunk készíteni! Szóval gyakoroljatok, kísérletezzetek, és mutassátok meg milyen szőrmók csodákat alkottatok!

Munkára fel! �

szormok_emlekkonyv_lepesrol_lepesre.jpg

Első saját tervezésű leánybúcsú léggömbünk

Elkészült az első saját tervezésű Leánybúcsú lufink. A kedvenc mintánk, a CUKI MENYASSZONY díszíti. Választhatod pink vagy hófehér kivitelben. Ráadásul nagyon nagyon jó az ára is!

Nagyon büszke vagyok magunkra :)

Neked hogy tetszik? Megrendelheted itt, vagy személyesen is megvásárolhatod üzletünkben. Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet, Debrecen, Csapó utca 51. székelykapus ház pince. Nyitva: 10-20 óráig

Hogyan készíts cukorkával töltött papírnyulat?

 cukorkaval_toltott_papirnyul_sk_000.jpg

Annyira megtetszett ez a papírból készült cukorkával töltött húsvéti nyúl, hogy megosztom veletek. 
Persze én máris továbbgondoltam, és nem nyuszkó, hanem valami sokkal leánybúcsúsabb formában fogom elkészíteni... 

Lehetne pl martinis pohár forma, gyémánt, gyémánt gyűrű, száj, bajusz, fütyi, cici, korona, egyszarvú, magassarkú cipő... vagy bármilyen más Leánybúcsúval vagy Esküvővel kapcsolatos forma.

És persze nem áll meg az ötletelés... Mert gondolunk a Pasikra is!

Legénybúcsúra cici formában készíteném el, és sós mogyoróval tölteném meg, ami után jól csúszik a sör... :)

Most nincs időm elkészíteni egyiket sem, de remélem jó ötletet adtam. Ha valamelyikőtök elkészíti, légyszi küldjön képet vagy videót, és beszúrom ide!

Köszi :)

Vállfa és dekoráció Esküvőre & Leánybúcsúra

volegeny_menyasszony_eskuvo_vallfa_diy.jpgMutatok pár nagyon szép Menyasszony és Vőlegény vállfa ötletet. Akár sajátkezűleg is elkészítheted őket, ha akarsz valami maradandó SK ajándékot adni az IfjúPárnak. És miért ne készítenél akkor már egyúttal saját magatoknak, a koszorúslányoknak, vagy a leánybúcsús csajcsapatnak is?

 

Munkára fel! Szükségetek lesz vállfákra, drótra, szalagokra, masnikra, gyöngyre, csillogó flitterekre vagy strassz kövekre, ragasztó pisztolyra, kombinált fogóra... ja és a kreatív fantáziátokra :)

Ha otthon tartjátok a házibulit, közös feladatnak is jó lehet a drótból való névhajlítgatás. Készíthettek így dekorációt, köszönő ajándékokat is. 

Az alábbi vállfákat nem én készítettem, hanem a neten ollóztam össze. Persze millióféle változatot találtok ezeken kívül is, ha beírjátok a vőlegény, menyasszony, esküvő, vállfa, vagy angolul groom, bride, wedding, hanger szavakat a képkeresőbe. Remélem tudtam segíteni, és gazdagabbak lettetek egy ötlettel, amin már el tudtok indulni. 

 

Gumicukor + Vodka koktél

Évek óta ajánljuk Vásárlóinknak és magunk is készítjük a vodkába áztatott gumicukrot Leánybúcsúra és Legénybúcsúra.

Végre találtam hozzá egy remek videót, amivel tovább turbózhatjuk a már amúgy is nagyooooon jót :)

Egészségetekre! 

A fütyis gumicuki ITT szerezhető be!

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet
Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház pince
Nyitva: hétfőtől szombatig 10:00-20:00