Papucs férj képzés avagy írányító feladat & játék leánybúcsúra

Na jó, elismerem, a címet kicsit eltúloztam. De nyugi, a játék nagyon vicces lesz!
Csak arra akartam utalni, hogy a feleségnek meg kell tanulnia bizonyos esetekben teljes irányítás alá venni kedvesét. Nem megyek bele, hogy egy házasságban mikor van rá szükség, a lényeg, hogy vannak olyan esetek, amikor az nem elég, ha fél szavakból is megértitek egymást, mert az is fontos, hogy mások ezt ne értsék, ráadásul mindeközben élted párjának vakon meg kell bíznia benned.
Gyerekkorában mindenki játszott hideg-meleg játékot. Ezt alakítottuk át alkalomhoz illőre. És tettünk bele egy kis nehezítő körülményt. 

papucs.jpg

Ha koedukált a buli (tehát a leánybúcsút és a legénybúcsút együtt tartjátok), akkor a Menyasszony és a Vőlegény mindenképpen játszik, de egyáltalán nem biztos, hogy egy párt fognak alkotni. 

Ha külön buliztok, akkor a Menyasszony a barátnőkkel készülhet fel a házasságban bekövetkezőéles helyzetekre :)

Szükséges kellékek:

2 pár papucs jól megkülönböztethető, teljesen eltérő színű vagy mintájú papucs

2 db a papucsokkal egyező színű kártya

1 db kék és 1 db piros filctoll

2 db szemtakaró maszk vagy nem átlátszó kendő

2 db papucs és kártya színével megyeggyező lufi felfújva

1 db homokóra

A játék menete:

A menyasszony mellé sorsolunk/kiválasztunk a csapatból 3 főt. A csapat egyik fele lesz a Papucs, másik az Irányító. A "Papucsok" szemét bekötjük, lábukra különböző színű papucsot húzunk. Elhelyezzük a helyiségben a 3 db felfújt lufi. Az irányítóknak pedig kiosztunk 1-1 db kártyát, melyekre 2 teljesen tetszőleges szót írtunk.
A felső szót kékkel írjuk, ez jelenti a hideget (a lufitól való távolodást). Az alsó szót pirossal írjuk, ez jelenti a lufihoz való közeledést, vagyis a meleget. Az a Papucs játékos fog az irányítóhoz tartozni, akinek a paucsával a kártya színe megegyezik, és értelemszerűen a megfelelő színű léggömbhöz kell elvezetnie.

Indítjuk a homokórát, és megkezdjük az irányítást. A lényeg, hogy a Papucsok NEM tudják, hogy ki irányítja őket. Az irányítóknak kell rávezetni őket a 2 szó ismételgetésével. A kártyán szereplő  2 szón kívül semmit nem mondhatnak. Hangsúllyal, hangerővel, és az ismétlés gyorsaságával vagy lassúságával tudják felhívni magukra a figyelmet. A papucsok pedig egyáltalán nem szólalhatnak meg!!! Ki kell találniuk, hogy melyik irányító tartozik hozzájuk, és a két szó közül melyik jelenti a közeledést és melyik a távolodást. 

Lehet így leírva picit bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű, és vicces játék, mi sokszor kipróbáltuk. ♥♥♥

Adok ötleteket a kártyákra írandó szavakhoz, de választhattok találomra új párosokat is, mert aki ezt a blogot olvassa (és nagy örömömre egyre többen vagytok!), előnybe kerülne a többiekkel szemben. Találjátok ki ott a bulin, és írjátok a kártyákra akkor, amikor a Papucsok szeme már be van kötve.

Lehetőleg 1-2 szótagú szavakat írjatok, mert azokat tudják gyorsan ismételgetni.

Például:

hideg: anyós    meleg: após

hideg:  hegy    meleg: völgy

hideg: bor    meleg: sör

Mivel a feleségnek az irányítás mellett jól kell értenie a kompromisszum kötéshez és a férj irányításának elfogadásához is,ha tetszett a játék, érdemes új fordulót indítani, ahol a Menyasszony veszi fel a papucsot. 

Káma Leánybúcsú és Partikellék szaküzlet
Debrecen, Csapó u. 51. székelykapus ház, pince
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10-től este 8 óráig!!!
Telefon: 06 30 619 3637
webáruházunk: www.maciamalnasban.hu