Ajándékok a konyhába 1. Saját készítésű szakácskönyv

Mint előző bejegyzésemben olvashattátok, a férfiak szívéhez a pocakjukon keresztül is könnyen eljuthatunk, ezért fontos, hogy Menyasszonyunkat megajándékozzuk valami olyan dologgal, ami eszébe fogja vésni, hogy mennyire fontos, hogy rendszeresen jól lakassa Férjurát!

Szóval kapnia kell valamit, ami a táplálkozással, ételkészítéssel, konyhai berendezéssel kapcsolatos. Igazából bemehetnétek egy háztartási boltba vagy egy nagyáruházba, és összeszedhetnétek egy csomó konyhai kelléket. De én nem ezt ajánlom. Ezt ő is megteheti, és nincs is benne semmi poén.
Sokkal emlékezetesebb, ha vagy saját készítésű (díszítésű) ajándékot adtok, vagy olyan érdekes játékkal ötvözitek az ajándékozást, amire később is örömmel emlékszik majd.

Hogy mit készíthettek sajátkezüleg? Nem is gondolnátok, milyen sok mindent! 

Saját készítésű szakácskönyv

Ez egy kifejezetten hosszabb előkészületet igénylő ajándék, szóval csak akkor ajánlom, ha nem vagytok túl sokan, és megbízhatóak a csajok, és tartható velük a határidő.


A feladat az, hogy minden barátnő leírja a kedvenc étel vagy sütemény receptjét, és el is kell készíteni, mert a recepthez mellékelni kell egy fotót a recept ajánlójáról, miközben látszik a kész kaja is a képen.

Amennyiben tetszik a szakácskönyves ötlet, de minden kaját elkészíteni, és fotózkodni már nincs idő, akkor könnyítsetek azzal, hogy a recept mellé egy bármilyen önarcképet tesztek, és keressetek pluszban a neten a kajáról, vagy a hozzávaló alapanyagokról képet...

Maga a könyv lehet egy készen vásárolható A/5 méretű spirálfüzet vagy ragasztott emlékkönyvszerű keményfedeles füzet, melybe kézzel (tollal) írja le mindenki a saját receptjét, és beleragaszgatjátok a fotókat.

Vagy lehet olyan is, hogy számítógépen megszerkesztitek a szöveget és a fotókat is, kinyomtatjátok, és bespiráloztatjátok, vagy beköttetitek, mint például egy diplomamunkát... 
Mindegy, hogy melyik módszert választjátok, fontos, hogy tartalomjegyzék mindenképpen kerüljön a szakácskönyvbe. Ami még nem maradhat el: jókívánságok, konyhai ötletek, fortélyok, házi praktikák írása.

Ötletek a díszítéshez: 
szk.jpgszk4.jpgszk3_1.JPG