TörcsiTorta - Towel Cake lépésről lépésre

Towel Cake - TörcsiTorta
Törlőkendő torta konyhai kiegészítőkkel díszítve (készítése lépésről-lépésre bemutatva)

Ha hasznos ajándékot keresel Házavató bulira, Leánybúcsúra, és van kedved alkotni valami igazán egyedit, akkor a Törcsi tortát pont Neked találták ki. Az alábbi verzió csak egy ötlet a milliónyi lehetőség közül. Bármit megváltoztathatsz, kiegészíthetsz, ahogy Neked tetszik.

A példánkban szereplő Törcsi Torta 2 szintes, és kifejezetten konyhai kiegészítőket tartalmaz. De készíthetsz egyszintes, háromszintes, vagy pl fürdőszobai tortát is...

Az elkészítés idő kb 2 óra

Hozzávalók:

30 db négyzet alakú kisméretű konyharuha vagy frottír kéztörlő vegyes színekben

1 csomag nagyméretű befőttes gumi, erős változat

1 db nagy flakon mosogatószer

3 db mintás konyharuha

szalagok, amelyben színben passzolnak a törölközőkhöz, konyharuhákhoz

biztostűk, gombostűk, hullámcsatok

súrolókefék, konyhai szivacsok, törlőkendők, ... és ami még Neked tetszik: gumikesztyű, gumikacsa, fémdörzsi, üvegmosókefe, cumisüvegmosó kefe... 

konyhai eszközök: habverő, fakanál, spatula, sodrófa, merőkanál, krumplinyomó, vágódeszka,... 

Opciónáis kiegészítő: kerek pizzatepsi, kerek tortaforma, tányér, lapos kerek tálca - a torta alá, a biztosabb szállításhoz

Hogyan láss hozzá?

Elkészítési javaslat:

1. Tervezd meg a tortát, és szerezd be a szükséges hozzávalókat. Készíts elő mindent.


2. A törcsiket hajtsd félbe, tekerj belőlük hurkát, és rögzítsd befőttes gumigyűrűvel.
Készítsd el az összes törcsi hurkát, és tedd félre őket. Ügyelj arra, hogy a cimke mindig a hurka belsejében legyen.

3. Oszd 3 egyenlő részre a törcsi hurkákat. Az alsó szintre 2/3, a felsőre 1/3 törcsi fog kelleni. Ha 30 db törcsivel dolgozol, akkor a torta alsó szintjéhez 20, a felső szintjéhez 10 db törcsihurkát használj. Ha vékonyabb anyagúak a törcsik, akár dupla mennyiséggel is dolgozhatsz. Kezd el körben felerősíteni a nagyflakonos mosogatószer aljára a törcsi hurkákat. Ha kész egy kör, erősíts újabb hurkákat köréjük, amíg el nem fogy a 20 db törcsihurka. Ezzel alakítod ki a torta alsó szintjét. Ügyelj arra, hogy a tortalapnak kör alakúnak kell lennie.

  

4. Ismételd meg a folyamatot a maradék törcsihurkákkal a mosogatószer felső részén is. Alakítsd ki a felső szintet.

  

5. A mintás konyharuhákból alakíts rozettát, és szintenként oldaldíszítéseket. Ez nem csak dekorál, de össze is fogja a törcsi süteményt. Rögzítsd biztosítótűvel, gombostűvel, hullámcsatokkal.

6. Tekerd körbe mindkét tortaszínt közepét selyemszalaggal, és köss nagy dekoratív masnikat az elejére.

7. Tetszés szerint pakolgasd fel a maradék anyagokat a tortára. A szivacsokat, gombostűkkel rögzítheted. A keféket, folyékony szappanokat, habverőt szúrkáld a hurkák közé, és ha szükséges gumigyűrűvel is biztosítsd.

  

8. A tortád elvileg készen áll az ajándékozásra.

9. Opcionálisan választható, hogy a kész Törcsi Sütit így adod át, vagy ráhelyezed egy tányérra, pizza tepsire, tortaformára, hogy könnyebb legyen szállítani. 

10. Ha kész a Törcsitortád, már csak egyetlen lépés maradt! Készíts róla fényképet, és akár szelfit is, és küldd el nekünk az info@maciamalnasban.hu emailcímre!

Nagyon jó "sütögetést"! :)
Ha tetszett, oszd meg! Kösziiii