Otthonka és nagyibugyi

Kötelező darabok leánybúcsúra!

El ne felejtsétek beszerezni, mert vehettek bármilyen puccos ajándékot, mégis a nylon otthonka és a hatalmas órmótlan mami bugyogó lesz a legviccesebb a csajbulin :)

otthonka001.jpg

Készítsetek új asszony csomagot/kosarat, melyből nem hiányozhatnak az alábbiak:

  • a 100% műszálból készült otthonka (mert annyira gáz, hogy kötelező darab) Természetesen a Leánybúcsún is központi szerepet kap ez a messziről és mindenki által felismerhető ruhadarab! A menyasszonynak viselnie kell, és praktikus zsebeit meg kell töltenie azokkal a dolgokkal, amiket árulni fog (pl óvszer)

  • a giga bugyi legalább 3XL méretben, de legyen inkább minél nagyobb és minél rondább (mert ebbe nem kellene belehízni! És persze adjatok mellé MOST használható méretű bugyit, hogy nagyobb legyen a kontraszt!)

  • egy pink sodrófa (ágykígyóverő vagy bio férjnevelő eszköz),

  • egy papucs (hogy a férj az első perctől fogva tudja ki az úr(nő) a házban),

  • egy vagy több fakanál (FAKK ANÁL ;) )

  • bármilyen kefe: körömkefe, fogkefe, wc kefe, ruhakefe, cipőkefe (hogy minél többet KEFÉLJEN az ifjú pár)

  • szakácskönyv vagy házi praktikák könyv (benne vicces receptekkel, saját ötletekkel, házassági tanácsokkal)

  • káma szútra (könyv, dobókocka vagy saját készítésű szexpózos kártyák, füzet)

  • varrókészlet, kötőtű, horgolótű, cérna (mert fontos a KÉZIMUNKA)

  • mini temetői szett (lapátka, mini gereblye, kapa)

  • vágyölő zokni (tudod, a térdig érő nylon harisnya-zokni)

Az otthonka hatalmas találmány :) Írtózatosan gusztustalan, és mégis évtizedek óta az egyik legkedveltebb asszony viselet. 100% műszálból készül, ezért nem is nagyon értjük, hogy képes ezt valaki magára ölteni, de aztán az évek múlásával majd lehet hogy észre sem veszük, de mi is ebben érezzük majd magunkat a legjobban...
Első sorban vidéken van hagyománya, és ugye a nevében is szerepel, hogy otthon hordják, mégis találkozhatunk vele olyan helyeken, ahol egyáltalán nem várnánk :)

Kicsit utána néztem az otthonka történetének, a következőket találtam róla: 

"Az elpusztíthatatlan otthonka"

Vannak akik izgatónak találják, de persze a legtöbben hideglelést kapnak tőle. Egy biztos, a 60-as 70-es években az OTTHONKA volt a hazai műanyaggyártás legsikeresebb terméke. Hódított aTSZ-ben, a nyárikonyhában és színdarabokban is. A sikerlistán kiütötte a műbőr kalapot, a cekkert, a vágyölő zoknit  és a NEVA (ne vasald!) nájloninget is.

 

Mi az, ami nem kapható a nagy áruházak divatosztályán, mégis minden háztartásban találsz belőle egy-két vadonatúj példányt, ahol lakik legalább egy 60 feletti nő? Az otthonka az, amelyet minden háziasszony felkap magára, hogy védje az alatta lévő ruhát. Olyan páncélszerű műanyag ruhadarab ez, ami soha nem volt a szó szoros értelmében divatos, és mégis azt kell mondjuk, hogy talán soha nem fog kimenni a divatból. Még Magdi anyus is boldogan népszerűsítette a Barátok köztben.

Az otthonkát a vidéki emberek ruhadarabjának tartották. Azért volt inkább a falusi emberek divatja, mert ők azok, aki vágytak arra, hogy valamit megkapjanak a városból, valami izgalmasat, valami modernet, ami hasonlít arra, amit városi magazinokban címlapjain mutatnak. Az 1950-es évek közepén meg is jelenik a városi egyberuha, tehát nem szoknya és blúz, vagy blézer. 

Mindenhol azt lehetett hallani, mennyivel könnyebb lett az élet, pedig ez nem fedte az akkori valóságot. Az akkori szocialista erkölcs viszont megengedett némi divatozást is, változtak a színek, világosabb lettek az anyagok. Ekkoriban futott fel a műanyagipar is. Magyarország összes textilgyára átállt a nejlongyártásra.

Ekkor jelent meg az a ruhadarab, amely olcsó volt és praktikus, nem kellett vasalni és alá lehetett öltözni. Ez volt az otthonka, ami ki tudta váltani a kötények szerepét, könnyebb kezelhető volt és praktikusabb öltözetet tudott biztosítani a már városi ruhába öltözött lakosságnak. Az asszonyok sűrűn hordták, nem kellett mindennap mosni, és akár egy hétig is viselni lehetett. Kötelező ruhadarabbá vált a vidéki asszonyok és lányok számára, akik a konyhából kiszaladtak a kertbe, az állatokhoz. 

Állandó viselet lett, és nem csak otthonra. Lett otthonka, amelyben temetőbe jártak, otthonka, amelyben elszaladtak a boltba, és – még kimondani is vicces – orvoshoz: persze előbb szépen felöltöztek alá.

RENDELD MEG MOST A NYLON OTTHONKÁT! Katt IDE :)

 

maci banner logo2 2014.jpg